Klimaat

 

Het gevoel van een goed binnenhuisklimaat begint en eindigt met de kwaliteit van de omgevingslucht.

Het binnenhuisklimaat is onzichtbaar voor het blote oog. We kunnen het meer voelen dan zien en een slecht klimaat kan leiden tot lichamelijke klachten. De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, vermoeidheid en een geïrriteerde neus, ogen en keel. 

Meestal gaan deze klachten voorbij maar niet altijd. Allergieën en ademhalingsproblemen hoeven niet aangeboren te zijn, ze kunnen zich in de loop van de tijd ontwikkelen als gevolg van constante blootstelling aan milieuvervuiling.

Hoewel een slecht binnenhuisklimaat niet veroorzaakt wordt door één oorzaak, stof is ongetwijfeld één van de belangrijkste, het gevoel van een goed binnenhuisklimaat begint en eindigt met de kwaliteit van de omgevingslucht. De eerste stap naar een gebalanceerde en prettige omgeving is de lucht te reinigen met behulp van een efficiënte stofzuiger. 

De volgende stap naar een gebalanceerde en prettige omgeving is regelmatig de (slaap-)kamers luchten. Op deze manier wordt de muffe ongezonde lucht verwijderd en vervangen door frisse lucht. Uiteraard kan dit niet alleen verzorgd worden door een Nilfisk stofzuiger, maar regelmatig luchten zorgt voor minder herhaaldelijk stofzuigen. Vooral indien u een stofzuiger kiest met een hoog efficiënt HEPA filter.

Terwijl de stofzuiger het stof van de grond opzuigt, reinigt het HEPA filter de lucht en zorgt ervoor dat de vuildeeltjes niet terugkomen in de (slaap-)kamer. Een HEPA filter maakt de lucht schoon, bij wijze van spreken, dit betekent dat het niet alleen efficiënt is, maar zeker goed voor u.