Nilfisk MVO Prestatieladder gecertificeerd


29/05/2013 13:35

PERSBERICHT
Almere, 27 mei 2013
 

Nilfisk-Advance behaalt als eerste producent MVO Prestatieladder

Op 4 maart 2013 is Nilfisk-Advance officieel gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder, niveau 3, voor de verkoop, verhuur, service en het onderhoud van professionele en consumentenreinigingsmachines in Nederland en België. De MVO Prestatieladder betreft een certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en voorziet in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken.

De organisatie van Nilfisk-Advance is de afgelopen maanden door British Standards Institution (BSI) getoetst op haar MVO-managementsysteem. “Alle procedures en processen in ons bedrijf voldoen aan ISO 9001. Door de toetsing voor de MVO Prestatieladder hebben we nu concreet inzicht in het naleven van de ISO 9001-eisen en de basisbeginselen en normen van het MVO-beleid in onze organisatie. Maar we hebben ook onze directe omgeving goed in kaart gebracht, bijvoorbeeld onze afvalscheiding op kantoor en de samenwerking met leveranciers die het cradle-to-cradle principe hanteren etc”, zet Willem van den Burg, directeur van Nilfisk-Advance Benelux, uiteen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Nilfisk-Advance in de genen. Van den Burg: “We besteden in Nederland al tachtig jaar en in België al 75 jaar veel aandacht aan MVO. Niet in de laatste plaats, omdat ons bedrijf van Deense komaf is, waar men van nature de factor mens en aspecten als veiligheid en zorg voor het milieu centraal stelt. Het mooie van de MVO Prestatieladder is dat het people en planet combineert met profit. Deze drie elementen zijn bij MVO namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Over de afzetmarkt schoonmaakbedrijven zegt Van den Burg: “Ook schoonmaakbedrijven zijn volop bezig met de factor mens. Met hun veiligheid bijvoorbeeld, omdat schoonmakers met chemische middelen werken. Maar schoonmaakbedrijven voeren ook een actief MVO-beleid om hun schoonmaakmedewerkers aan zich te kunnen binden. Dat soort zaken sluiten aan bij onze principes en doelstellingen, dus zijn we blij en trots op de certificering voor de MVO Prestatieladder.”

“Tijdens de audit viel ons op dat de MVO stuur- en werkgroep binnen Nilfisk beschikt over een enorme dosis doorzettingsvermogen. Vanuit elke discipline binnen de organisatie zijn er mensen vertegenwoordigd in de MVO-groep en zij hebben voor draagvlak gezorgd binnen de hele organisatie. Een belangrijk element om op alle punten binnen de norm een voldoende te scoren. Wij zijn dan ook trots om Nilfisk het MVO-prestatieladder certificaat, niveau 3 en het ISO-9001 certificaat te kunnen overhandigen,” aldus Eltjo Veentjes, Commercieel Manager BSI.

In Nederland zijn meer dan honderd bedrijven die volgens de MVO Prestatieladder zijn gecertificeerd. “In de schoonmaakbranche zijn er al enkele schoonmaakbedrijven die dit certificaat hebben toegekend gekregen, maar Nilfisk-Advance is de eerste producent annex fabrikant van reinigingsmachines die het MVO Prestatieladder-certificaat mag voeren. In België leven MVO en de Prestatieladder minder. De certificering voor de verkoop, verhuur, service en het onderhoud van professionele en consumentenreinigingsmachines in Nederland én België ervaar ik  als een mijlpaal in onze Benelux organisatie ”, vindt Van den Burg.

“We zijn voldaan over het feit dat we voor al onze merken, dus Nilfisk-Advance, Nilfisk-ALTO, Nilfisk (Consumer) en Nilfisk-CFM, kunnen laten zien dat we daadwerkelijk maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Onze klanten zijn daardoor verzekerd dat wij ze duurzaam geproduceerde reinigingsmachines aanbieden en dat we ervoor zorgen dat zij met lagere “total cost of ownwership” te maken krijgen dus met minder milieubelastende machines werken, die minder energie, water en detergenten verbruiken.”

Over Nilfisk-Advance
De merken Nilfisk, Nilfisk-ALTO, Nilfisk-CFM, Nilfisk (Consumer) zijn eigendom van Nilfisk-Advance A/S, één van ’s werelds voornaamste fabrikanten van professionele reinigingssystemen. Nilfisk-Advance bestaat meer dan honderd jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Het bedrijf is vertegenwoordigd in alle grote Europese landen, Noord-Amerika en Azië. De productiefaciliteiten van Nilfisk-Advance bevinden zich in Duitsland, Denemarken, Hongarije, Italië, de Verenigde Staten, China en Singapore. Het assortiment reinigingsapparatuur omvat kwalitatief hoogwaardige hogedrukreinigers, stof-waterzuigers en vloerreinigingsapparatuur. De machines uit het reinigingsassortiment kenmerken zich door productiviteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak
 

Voor meer informatie:

Willem van den Burg, directeur
mobiel: +31 (0)6 28 90 86 86  e-mail: willem.van.den.burg@nilfisk.com
Patrick Bruin, marketing manager
mobiel: +31 (0)6 28 90 86 95  e-mail: Patrick.Bruin@nilfisk.com